سایت عصر اسلام

 

     

 
 
             

کیبورد فارسی

جستجوی پیشرفته

 

20 آبان 1403 08/05/1446 2024 Nov 10

 

فهـرست

 
 
  صفحه اصلی
  پيامبر اسلام
  پيامبران
  خلفاى راشدين
  صحابه
  تابعين
  قهرمانان اسلام
  علما، صالحان وانديشمندان
  خلفاى اموى
  خلفاى عباسى
  خلفاى عثمانى
  دولتها و حكومتهاى متفرقه
  جهاد و نبردهاى اسلامی
  اسلام در دوران معاصر
  آينده اسلام و علامات قيامت
  عالم برزخ و روز محشر
  بهشت و دوزخ
  تاریخ مذاهب و ادیان دیگر
  مقالات تاریخی متفرقه
  شبهات و دروغ‌های تاریخی
  تمدن اسلام
  كتابخانه
  کلیپهای صوتی
  کلیپهای تصویری
  عضویت در خـبرنامه
  در مـورد سایت
  ارتبـاط با ما
  تمـاس با ما
 
 
 

آمـار سـا یت

 
تـعداد کلیپهای صوتي: 786
تـعداد کلیپهای تصويري: 0
تـعداد مقالات متني: 1144
تـعداد كل مقالات : 1930
تـعداد اعضاء سايت: 574
بازدید کـل سايت: 7311374
 
 

تبـلیغـا  ت

 

سایت جامع فتاوی اهل سنت و جماعت

سایت مهتدین

 
 

 

 

 

 

 

شماره: 1   تعداد بازدید: 10510 تاریخ اضافه: 2011-09-06

آیا محمد فاتح دستور به خفه کردن برادر شیری خود داده است؟

محمد فاتح یکی از سلاطین قدرتمند عثمانی به شمار می رود که امپراطوری رم مقدس ـ بیزانس ـ را سرنگون ساخت و سرزمین‌ها و شهرهای بسیاری از جمله کورنتا و گالاتا و آرگوس و جنوا را فتح نمود و خود، ارتش عثمانی را در محاصرهٔ بلگراد پایتخت صربستان فرماندهی نمود تا آنکه به فضل خداوند آن را فتح نمود و پادشاهی یونانی طرانبرون را نیز به تسخیر خود در آورد. وی به سال 1426 میلادی رومانی و بوسنی و هرزگوین را فتح نمود و آلبانی و قونیه را به خاک عثمانی ضمیمه کرد.

سلطان محمد فاتح در سال 1476 مجارستان و مولداوی را نیز فتح کرد و برای سربلندی وی همین کافی است که بشارت رسول خدا ـ صلی الله علیه وآله وسلم ـ را محقق نمود؛ آنجا که می‌فرماید: «بی‌تردید قسطنطنیه را فتح خواهید کرد، پس چه نیک امیری است آن امیر و چه نیک ارتشی است آن ارتش».

اما داستانی که تاریخ‌نگاران اروپایی دربارهٔ قتل برادر شیرخوار وی توسط او ساخته‌اند کاملا دروغ است و توسط دشمنان دولت عثمانی ساخته و پرداخته شده است تا چهرهٔ قهرمان مجاهد، سلطان محمد فاتح را تخریب کنند.

برای اثبات دروغ بودن این داستان دلائل بسیاری می‌توان برشمرد از جمله:

1- آنچه در تاریخ ثابت است این است که احمد ـ برادر شیری سلطان محمد ـ بر اثر غفلت دایهٔ وی در حوض حمام غرق شده است.

2- آیا منطقی است که سلطانی بزرگي در حد و اندازه و قدرت محمد فاتح نسبت به برادر شیرخوار خود حسادت ورزد؟ شیرخواری که اوج خواسته‌هایش شیر مادر است و آیا ممکن است سلطان محمد به جای آنکه برادر خود را بر طاعت خداوند و رسول وی و بر اخلاص و وفاداری به امپراتوری عثمانی تربیت کند نیت پنهان کودکی شیرخوار را از قلب او فهمیده و آینده را پیش‌بینی کرده و او را از سر راه خود بردارد؟

3- سلطان محمد فاتح به دست گروهی از علمای برجستهٔ عصر خود از جمله شیخ محمد جبلی زاده و شیخ سراج الدین حبلی و شیخ اسماعیل کورانی ـ که سلطان محمد او را ابوحنیفهٔ زمان می‌خواند ـ بر اساس روش اسلامی تربیت شده بود.

4- و اما مهم‌تر از همه این داستان بدون هیچگونه سندی نقل شده است یا دقیق‌تر بگوییم توسط دشمنان او ساخته شده است.

5- داستان کشته شدن برادر شیری سلطان محمد به اندازه‌ای غیر منطقی است که به راحتی دروغین بودن آن نمایان است. مروجان این داستان ادعا می‌کنند که سلطان محمد یکی از مزدوران خود را به نام علی بیگ، به قسمت زنان فرستاده است تا برادر شیری او را بکشد. علی بیگ همین که دانست کودک در حمام زنان است و توسط دایه‌اش در حال شستشو است وارد حمام شد و کودک شیرخوار را گرفت و به زیر آب برد تا آنکه کودک خفه شد!

آیا عاقلانه است که سلطان محمد فاتح که به هوشیاری و زرنگی معروف است برادر شیرخوارش را اینگونه آشکار به قتل برساند؟ آیا سلطان محمد اینقدر ناتوان بود که نمی‌توانست یکی از زنان، مثلا همسر خود یا یکی از خادمه‌هایش را برای این کار بفرستد بدون اینکه کسی متوجه قضیه بشود؟ به جای آنکه یک مرد را به حمام زنان بفرستد که کاری است غیر عادی چون طبیعی است زنان در چنین جایی لباس مناسب به تن ندارند و چنین کاری در یک جامعهٔ اسلامی بسیار زشت و ساختارشکنانه است، و اگر واقعا چنین چیزی رخ می‌داد بی‌تردید سر و صدای بسیاری ایجاد می‌کرد و چه بسا عامل ترور را از آنجا فراری می‌داد! پس داستان واقعی خفه شدن احمد چیست؟

حقیقت این است که دایهٔ کودک که مسئول نظافت و امور دیگر وی بود کودک را برای شستن به حمام زنان برده بود اما به دلیل مشغول شدن به کاری دیگر از کودک غافل مانده و کودک در حوض آب می‌افتد و پیش از آنکه کسی متوجه قضیه شود در حوض آب خفه می‌شود.

بر اساس آنچه گفته شد بی‌گناهی و پاکی سلطان محمد فاتح از چنین تهمتی واضح و آشکار است. کل قضیه چیزی نیست جز تهمتی که دشمنان و حسودان برای بدنام کردن وی دست و پا کرده‌اند.

ابراهیم الحازمی ـ منبع الشبکة الإسلامیة

ترجمه: عبدالله .م ـ عصر اسلام

IslamAge.com

 

بازگشت به بالا

بازگشت به نتایج قبل

ارسال به دوستان

چاپ  
 

تبـلیغـا  ت

     

سايت اسلام تيوب

اخبار جهان اسلام

 
 

تبـلیغـا  ت

 

سایت نوار اسلام

دائرة المعارف شبکه اسلامی

 
 

 حـد  یـث

 

عمرو بن عاص رضی الله عنه  می‌گوید: از رسول خدا صلی الله علیه و سلم  پرسیدم: چه کسی را بیشتر از همه دوست داری؟ فرمود: «عایشه را». گفتم: از میان مردان، چه کسی را؟ فرمود: «پدر عائشه را». گفتم: سپس چه کسی را؟ فرمود: «عمربن خطاب را» و آن‌گاه مردان دیگری را نیز نام برد.
الاحسان فی صحیح ابن حبان (15/309)

 
 

نظرسـنجی

 

آشنایی شما با سایت از چه طریقی بوده است؟


لينك از ساير سايت ها
موتورهاي جستجو
از طريق دوستان