سایت عصر اسلام

 

     

 
 
             

کیبورد فارسی

جستجوی پیشرفته

 

6 مرداد 1403 20/01/1446 2024 Jul 27

 

فهـرست

 
 
  صفحه اصلی
  پيامبر اسلام
  پيامبران
  خلفاى راشدين
  صحابه
  تابعين
  قهرمانان اسلام
  علما، صالحان وانديشمندان
  خلفاى اموى
  خلفاى عباسى
  خلفاى عثمانى
  دولتها و حكومتهاى متفرقه
  جهاد و نبردهاى اسلامی
  اسلام در دوران معاصر
  آينده اسلام و علامات قيامت
  عالم برزخ و روز محشر
  بهشت و دوزخ
  تاریخ مذاهب و ادیان دیگر
  مقالات تاریخی متفرقه
  شبهات و دروغ‌های تاریخی
  تمدن اسلام
  كتابخانه
  کلیپهای صوتی
  کلیپهای تصویری
  عضویت در خـبرنامه
  در مـورد سایت
  ارتبـاط با ما
  تمـاس با ما
 
 
 

آمـار سـا یت

 
تـعداد کلیپهای صوتي: 786
تـعداد کلیپهای تصويري: 0
تـعداد مقالات متني: 1144
تـعداد كل مقالات : 1930
تـعداد اعضاء سايت: 573
بازدید کـل سايت: 7090607
 
 

تبـلیغـا  ت

 

سایت جامع فتاوی اهل سنت و جماعت

سایت مهتدین

 
 

 

 

 

 

 

شماره: 40   تعداد بازدید: 6829 تاریخ اضافه: 2017-01-12

سنت تکریم و احترام صحابه رضی الله عنهم

بسم الله الرحمن الرحیم

سنت تکریم و احترام صحابه رضی الله عنهم

 

برای صحابه رضی الله عنهم همین فخر و افتخار کافی است که الله متعال آنان را در کتاب عزیزش بارها و بارها ستایش نموده؛ ستایشی که تا روز قیامت باقی و مستمر می ماند. مانند جایی که الله جل وعلا می فرماید: {مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّـهِ ۚ وَالَّذِينَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ رُحَمَاءُ بَيْنَهُمْ ۖتَرَاهُمْ رُكَّعًا سُجَّدًا يَبْتَغُونَ فَضْلًا مِنَ اللَّـهِ وَرِضْوَانًا ۖ سِيمَاهُمْ فِي وُجُوهِهِمْ مِنْ أَثَرِ السُّجُودِ ۚ ذَٰلِكَ مَثَلُهُمْ فِي التَّوْرَاةِ ۚ وَمَثَلُهُمْ فِي الْإِنْجِيلِ كَزَرْعٍ أَخْرَجَ شَطْأَهُ فَآزَرَهُ فَاسْتَغْلَظَ فَاسْتَوَىٰ عَلَىٰ سُوقِهِ يُعْجِبُ الزُّرَّاعَ لِيَغِيظَ بِهِمُ الْكُفَّارَ ۗ وَعَدَ اللَّـهُ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ مِنْهُمْ مَغْفِرَةً وَأَجْرًا عَظِيمًا}[1] ترجمه: محمد – صلی الله عليه وآله وسلم - رسولِ الله است و کسانی که با او هستند بر کافران سخت گير و شديد و در ميان خود مهربانند. آن ها را درحال رکوع و سجده می بينی که از الله فضل و خشنودی می طلبند. سیمای آنها در چهره هايشان از اثر سجده نمايان است. اين توصيف آنها در تورات است و توصيف آنها در انجيل همانند زراعتی که جوانه بزن سپس آن را تقويت کرد تا محکم گرديده و بر پای خود ايستاده است و کشاورزان را به شگفتی وا می دارد تا از آنان کافران را به خشم آورد. الله به کسانی از آنها که ايمان آوردند و کارهای شايسته انجام دادند وعده ی آمرزش و پاداش عظيمی داده است.

حال چه چیزی بزرگتر و برتر از این است؟!

برای همین رسول الله صلی الله علیه وسلم آنان را بسیار زیاد دوست می داشتند و سعی و تلاش شان را به کار می گرفتند تا این احساس را به عموم مسلمانان برساند. عِمْران بن حُصَيْن رضی الله عنهما از رسول الله صلی الله علیه وسلم روایت می کند که فرمودند: "بهترین های امتم کسانی اند که در قرن من هستند، سپس کسانی که پس از آنان می آیند سپس کسانی که بعد از آن ها بیایند.

عمران رضی الله عنه می گوید: نمی دانم که پس از قرن خود، دو قرن را ذکر کردند یا سه قرن را"[2].

ابو موسی اشعری از رسول الله صلی الله علیه وسلم روایت می کند که ایشان فرمودند: "ستارگان، امانی برای آسمان هستند پس هرگاه ستارگان بروند آنچه به آسمان وعده داده شده بر سرش می آید و من امانی برای اصحابم هستم و هرگاه بروم آنچه به اصحابم وعده داده شده بر سرشان می آید و اصحابم امانی برای امتم هستند پس هرگاه اصحابم بروند آنچه به - امتم - وعده داده شده بر سرشان می آید"[3].

رسول الله صلی الله علیه وسلم به این امت اطمینان می دادند تا زمانی که اصحابش در میان شان حضور دادشته باشند، امام زمانی که بروند فتنه هایی که وعده داده شده بر سر این امت خواهد آمد. به همین دلیل تمسک و پیروی از راه و روش صحابه رضی الله عنهم باعث حفاظت این امت از شر و بدی های بزرگی می شود. از خطرناک ترین اموری که در میان مسلمانان به وجود آمده است تعدی و تعرض بر صحابه رضی الله عنهم می باشد، که این امر باعث از بین رفتن امانی می شود که آن ها را از فتنه ها حفظ کرده است. این همان چیزی است که رسول الله صلی الله علیه وسلم ما را از آن برحذر داشته اند. ایشان صلی الله علیه وسلم می فرمایند: "به اصحابم ناسزا نگوييد. قسم به ذاتی که جانم در دست اوست اگر يکی از شما بمانند کوه اُحُد، طلا انفاق کند به اندازه ی يک مُد آنان يا حتی نيم مُد آنان نمی رسد"[4].

ابن عمر رضی الله عنهما می فرماید: "اصحاب محمد صلی الله علیه وسلم را ناسزا نگویید؛ زیرا بودن یک ساعت آنان، از اعمال تمام عمر یکی از شماها بهتر است"[5].

پس اصحاب رسول الله صلی الله علیه وسلم را گرامی بداریم و تکریم شان کنیم. سیرت آنان را بخوانیم و به فرزندان مان یاد دهیم و باید بدانیم که محبت داشتن نسبت به آنان باعث خشنودی رسول الله صلی الله علیه وسلم می گردد.

شعار ما را فراموش نکنید: {وَإِنْ تُطِيعُوهُ تَهْتَدُوا}[6] ترجمه: و اگر از وی اطاعت کنيد؛ هدايت می شوید.

 

مترجم: ام احمد

http://islamstory.com

 



[1] فتح:29

[2] "عِمْرَانَ بْنِ حُصَيْنٍ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُمَا، قال: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلى الله عليه وسلم: "خَيْرُ أُمَّتِي قَرْنِي، ثُمَّ الَّذِينَ يَلُونَهُمْ، ثُمَّ الَّذِينَ يَلُونَهُمْ. قَالَ عِمْرَانُ: فَلاَ أَدْرِي أَذَكَرَ بَعْدَ قَرْنِهِ قَرْنَيْنِ أَوْ ثَلاَثًا" روایت بخاری.

[3] "النُّجُومُ أَمَنَةٌ لِلسَّمَاءِ، فَإِذَا ذَهَبَتِ النُّجُومُ أَتَى السَّمَاءَ مَا تُوعَدُ، وَأَنَا أَمَنَةٌ لأَصْحَابِي، فَإِذَا ذَهَبْتُ أَتَى أَصْحَابِي مَا يُوعَدُونَ، وَأَصْحَابِي أَمَنَةٌ لأُمَّتِي، فَإِذَا ذَهَبَ أَصْحَابِي أَتَى أُمَّتِي مَا يُوعَدُونَ" روایت مسلم.

[4] "لاَ تَسُبُّوا أَصْحَابِي، فَلَوْ أَنَّ أَحَدَكُمْ أَنْفَقَ مِثْلَ أُحُدٍ، ذَهَبًا مَا بَلَغَ مُدَّ أَحَدِهِمْ، وَلاَ نَصِيفَهُ" روایت بخاری و مسلم.

[5] "لاَ تَسُبُّوا أَصْحَابَ مُحَمَّدٍ صلى الله عليه وسلم، فَلَمُقَامُ أَحَدِهِمْ سَاعَةً، خَيْرٌ مِنْ عَمَلِ أَحَدِكُمْ عُمُرَهُ" روایت ابن ماجه و احمد در " فضائل الصحابة". آلبانی آن را حسن دانسته است.

[6] نور:54

 

بازگشت به بالا

بازگشت به نتایج قبل

ارسال به دوستان

چاپ  
 

تبـلیغـا  ت

     

سايت اسلام تيوب

اخبار جهان اسلام

 
 

تبـلیغـا  ت

 

سایت نوار اسلام

دائرة المعارف شبکه اسلامی

 
 

 حـد  یـث

 

رسول خدا صلی الله علیه و سلم  فرموده است: 
(لقد کان فیمن کان قبلکم من الأمم المحدثون؛ فان یک فی امتی احد فانه عمر)
«در میان امتهای گذشته، افرادی وجود داشتند که به آن‌ها الهام می‌شد و اگر در امت من، چنین کسی وجود می داشت، قطعاً عمر بود».
بخاری ش (3689)؛ مسلم، ش (2398)

 
 

نظرسـنجی

 

آشنایی شما با سایت از چه طریقی بوده است؟


لينك از ساير سايت ها
موتورهاي جستجو
از طريق دوستان